Go Back
+ servings
PAVLOVA TORTA NA DIVLJAKA

Pavlova torta na divljaka

Course: Dessert
Cuisine: New Zealand
Keyword: Pavlova cake
Prep: 20 minutes
Cook: 1 hour 30 minutes
Total: 1 hour 50 minutes
Osoba: 10
Chef: Anelistar
S obzirom da nisam čokoladni tip, uvijek istražujem kremaste i voćne torte. Jedan od najdražih kolača mi je ledeni vjetar s jagodama. Međutim, kore od bjelanjaka su uvijek pain in the ass. Odlučila sam raditi jednostavnu verziju pavlove torte, s tim da sam ju radila 2 puta po dva recepta i iskreirala recept miksajući te dva koja sam pronašla na netu. Ukoliko se ne želite zafrkavati sa sušenjem kora, kore možete kupiti u Vinceku. Također, izbacila sam gramaže iz recepta i pretvorila ih u mjeru žlice kako bi nam bilo lakše. Možete koristiti razno voće, meni je najbolje sa jagodama i borovnicama. Ukoliko koristite zaleđeno šumsko voće, odmrznite ga i iscijedite da vam se torta ne razmoči i ne bude prekisela. Također, ako ne želite raditi kore, možete kupiti lisnato tijesto, razvaljati ga u protvan od pećnice i ispeći, pa razrezati na 3 dijela pa sve slagati u pravokutni kolač.
Isprintaj Recept

Sastojci

  • 6 jaja bjelanjci za koru, žutanjci za kremu
  • Prstohvat soli
  • 13 žlica šećera 7 žlica za koru, 6 žlica za kremu
  • 1 žličica gustina
  • 1 žličica alkoholnog octa
  • 4 dcl mlijeka
  • 5 dcl vrhnja za šlag
  • 1 puding od vanilije
  • 2 vanilin šećera
  • Aroma vanilije

Priprema

Bizkvit

  1. Zagrijati pećnicu na 130 C.
  2. Bjelanjke izmiksati s prstohvatom soli srednjom brzinom miksera, kad se počne zgrušnjavati polako dodati 7 žlica šećera. Sve zajedno miksamo turbo brzinom na mikseru sve dok ne okrenemo zdjelu a smjesa ostane na mjestu.
    PAVLOVA TORTA NA DIVLJAKA
  3. Možete testirati tako da probate prstom smjesu i smjesa je dobra dok se kristal šećer ne osjeti na jeziku.
  4. Dodati gustin prosijan kroz sito i žličicu octa. Špahtlom lagano izmiješati (nikako ne mikserom).
  5. U protvan od pećnice staviti papir za pečenje i s maslacom označiti krug promjera 20 cm, razmažite maslac s prostom po cijelom krugu na papiru kako bi lakše odvojili pečenu koru od papira kasnije.
    PAVLOVA TORTA NA DIVLJAKA
  6. Sa špahtlom staviti smjesu u nacrtan krug na zamašćeni dio i ostaviti sve nepravilno, ne morate ravnati niti potiskivati. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 130 C, 90 minuta.
    PAVLOVA TORTA NA DIVLJAKA
  7. !Ne otvarati pećnicu tokom sušenja!
  8. Kada je gotovo, otvoriti vrata pećnice i ostaviti još 5 minuta unutra pa onda izvaditi i ohladiti 2 sata.
  9. Tokom pečenja kore, možete pripremiti žutu kremu.

Krema

  1. U maloj posudici odvojiti 4 žlice mlijeka sa dolcela pudingom od vanilije, izmiješati žutanjke sa smjesom od pudinga i malo mlijeka. Dodati tu smjesu u ostatak mlijeka (4 dcl mjereno bočicom od bebe) skupa sa 6 žlica šećera i 2 dolcela vanilin šećera te par kapi arome vanilije. Staviti na vatru i kuhati na srednjoj vatri miješajući pjenjačom dok se krema ne zgusne (onako kako se radi i puding). Kada je krema gotova, maknemo je s vatre i stavimo van da se ohladi.
    PAVLOVA TORTA NA DIVLJAKA
  2. Kad se krema skroz ohladi i zgusne, u posudi sa strane izmiksati šlag i više od pola mikserom umiješati u žutu kremu niskom brzinom.
  3. Ostatak šlaga ostaviti sa strane za ukrašavanje ukoliko želite, ako ne, umiješajte cijeli šlag u kremu.
  4. Kad nam se sve ohladilo, koru odvojimo od papira i stavimo na stalak za tortu, sa špahtlom nabacimo kremu neuredno (i šlag ukoliko želite) i dodamo narezano voće po želji.
    PAVLOVA TORTA NA DIVLJAKA
  5. Mljac, uživajte u rapsodiji proljetnih okusa. Pavlova torta na divljaka je gotova !
    PAVLOVA TORTA NA DIVLJAKA

Serviranje

Pavlovu tortu ohladimo jedan dan u frižideru da se stisne, poslužimo je hladnu, uz malo voća sa strane na tanjur ili posipano listićima badema sa jednim listom mente.