Go Back
+ servings
Francuski krumpir s hrenovkama

Francuski krumpir s hrenovkama

Course: Main Course
Cuisine: Croatian
Keyword: Francuski krumpir s hrenovkama
Prep: 15 minutes
Cook: 15 minutes
Total: 30 minutes
Osoba: 4
Chef: Anelistar
Onda kada u frizeru ne ostane ništa, a u hladnjaku imate samo paket hrenovki, složite francuski krumpir. Vrlo jednostavno jelo s namirnicama koje više manje uvijek imate doma. Ovo je jelo je totalni s budget, a svi ga vole. Umjesto hrenovki možete koristiti kobasicu po želji, također dodati i špek ili bilo što sušeno i dimljeno za još bolji šmek. Iskreno, pojma nemam zašto se ovaj složenac vrlo poznat na balkanu nazviva francuskim, ako netko zna neka mi javi. Ovo je definitivno jelo za amatere, stoga neka vam to bude sutra na meniju, ako niste vješti u kuhinji.
Isprintaj Recept

Sastojci

Priprema

  1. Ogulite krumpire i narežite ih na ploške debljine 5 mm. Stavite ih u lonac sa hladnom vodom, posolite i skuhajte (10 min) U isto vrijeme skuhajte i jaja. Ogulite ih i narežite na ploške.
    Francuski krumpir s hrenovkama
  2. Hrenovke (ili kobasice) narežite na kolutiće i popržite na malo maslaca na tavici za bolji šmek.
    Francuski krumpir s hrenovkama
  3. Inače svi slažu francuski krumpir na način da stave red krumpira pa red jaja itd… Ja volim slagatio vertikalno stupac krumpira, jaja, hrenovki i ponoviti do kraja protvana, posoliti i popapriti. Zaliti sa 250 ml vrhnja za kuhanje , staviti male komadiće maslaca i naribati sir.

    Francuski krumpir s hrenovkama
  4. U prethodno zagrijanoj pećnici zapeći složenac na 220 stupnjeva 15 minuta dok se ne uhvati korica i dok složenac ne upije vrhnje.
    Francuski krumpir s hrenovkama

Video

Serviranje

 

Servirati vruće na bakinom tanjuru uz sezonsku salatu. Ja volim cherry rajčice uz ovo jelo.