Go Back
+ servings
paprike u kajmaku

PAPRIKE U KAJMAKU

Prep: 5 minutes
Cook: 25 minutes
Total: 30 minutes
Osoba: 4
Chef: Anelistar

Paprike u kajmaku za kojima sam ja poludila u Istanbulu, a za kojima ste vi poludili na Instagramu!

Prvi put sam probala ovu deliciju u Turskoj prije 10ak godina kod tete kao dio njene sofre za doručak. U Turskoj paprike u kajmaku serviraju za doručak i u to se umače vruća pogača i odličan je izbor za food sharing!

Osim za doručak paprike u kajmaku mogu biti izvrstan prilog uz meso ili samo uz rižu ili za jednu dobru paštu!

Svojim gostima i familiji to često radim, a sada rado dijelim recept s vama.

Isprintaj Recept

Sastojci

  • 6 crvenih rog paprika
  • 2 žlice kiselog vrhnja (26 % narančasto)
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 žlica maslaca
  • 1 kajmak 300 ml
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Oprati paprike, posložiti ih u protvan na masni papir i peći 20 minuta na 250° C (ukoliko vani radite roštilj, bacite ih na roštilj)

    paprike u kajmaku
  2. Kad paprike poprime pečenu boju izvana izvaditi ih, maknuti petiljku i sjemenke, staviti ih pod mlaz hladne vode i ogulite im kožicu čime će te odstraniti gorčinu, a i onima kojima inače paprika teško sjedne na želudac sada neće, zato se ovo može jesti i za doručak.

    paprike u kajmaku
  3. Očišćene narezati na kockice ili trakice i popržiti na maslacu par minuta dok kuća ne zamiriši

  4. Paprike ću pustiti fini sok i miris! Dodajte kajmak da se rastopi, posolite i popaprite i dodajte 2 zlice kiselog vrhnja ili malo vrhnja za kuhanje ovisno s čime raspolažete. Onda kad nemate kajmak možete ovo isto i s namazom isto ispadne ukusno.

    paprike u kajmaku
  5. Držati na vatri mješajući dok se okusi ne sažmu, ako ispadne pregusto i želite više umaka, dodajte malo mlijeka i posolite.

    paprike u kajmaku

Serviranje

Paprike u kajmaku prelite u lijepu teču ili dublji tanjur, poslužite uz vruću pogaču iz pekare ili kruh iz domaće radinosti (kod mene imate recept za kruh).
Ukoliko želite složiti ručak, skuhajte rižu i ispecite meso, prelite ga paprikama u kajmaku ili u umak dodajte omiljenu tjesteninu i složite paštu koju će svi htjeti ponoviti!

Dobar tek!

#kuhajsazmajkom
#paprikeukajmaku